צריך להיות בת יענה כדי לא להבחין בכך שוופורייזרים (=מכשירי אידוי) משנים את האופן שבו צורכים היום קנאביס, ואני מתכוון הן לצריכת קנאביס רפואי והן לצריכת קנאביס בשעות הפנאי. כשהעשב הירוק הזה עובר דרך וופורייזר החוויה היא כה נפלאה, וזה מסביר, ולו במעט, מדוע אנחנו רואים ביום יום שלנו יותר וופורייזרים מאשר בעבר.
גם הטכנולוגיה המתקדמת שקיימת היום תורמת לפופולריות של מכשירי האידוי, והופכת אותם לא רק לניידים כי אם גם לנגישים במחיר.
אם אתם מאדים (מלשון אידוי) ותיקים אז ייתכן והכתבה הזו לא עבורכם (למרות שתמיד אפשר ללמוד משהו חדש, כך אימא שלי נהגה לומר), אבל אם אתם מאדים בתחילת דרככם, אז יש לי כאן כמה טיפים שימקסמו את חוויית אידוי הקנאביס שלכם וישדרגו אותה לגבהים חדשים.
קבלו 4 טיפים לשדרוג חווית האידוי במכשיר וופורייזר
טיפ #1 – השתמשו רק בקנאביס טרי בוופורייזר. הכוונה שלי כאן היא לקנאביס חדש, טרי ורענן ולא כזה שזרוק כבר שנה-שנתיים באיזה מרתף, מדף בארון או בכיס של המעיל. זה כלל טוב לא רק עם וופורייזר אלא גם לשיטות צריכה אחרות של קנאביס. אבל הוא נכון במיוחד לצריכה עם וופורייזר, כי עם מכשירי אידוי החוויה טובה ככל שהחומר טוב וטרי.
עם וופורייזרים התהליך נסמך על לחות והוא כרוך בחימום החומר לנקודה שבה החומר מתאדה. לכן צריך שהקנאביס יהיה מעט לח, כדי שהוא יהפוך לאדים בתהליך החימום. אם הקנאביס יהיה יבש מדי, עלולים להגיע מהר מאוד להליך של שריפה, וחבל.
שימו לב, הקנאביס לא צריך להיות רטוב ממש, רק לח מעט. אם אתם רוצים לבחון עד כמה הקנאביס שלכם לח או יבש אז פשוט געו בו – אם הוא מתפורר לכם בידיים סימן שהוא יבש מדי. אם הוא מרגיש רטוב, אז אתם מיד תרגישו ברטיבות במקום בלחות.
טיפ #2 -הגריינדר. למה אנחנו מתעסקים בפעולת הטחינה של הקנאביס? כי יש קשר בין איכות הטחינה של הקנאביס לבין הגדלת שטח הפנים. כלומר, ככל שנטחן טוב יותר את הקנאביס כך חדירת החום מהוופורייזר לצמח הקנאביס תהיה טובה יותר ותוביל לחוויית אידוי טעימה, חלקה ונעימה יותר. אפשר להשתמש בגריינדר או במספריים, עדיף גריינדר או כל דרך אחרת. הסיבה שאנחנו ממליצים על הגריינדר היא שהוא פשוט מייצר קססה אחידה בגודלה יחסית.
טיפ #3 – מידת הדחיסות של הצמח בתא המילוי. בהקשר זה, מכשיר וופורייזר מזכיר מאוד מקטורות או באנגים. אופן דחיסת הקנאביס בתא המילוי משפיע אף הוא על חוויית האידוי כולה. צריך, אפוא, למצוא את דרך המלך, קרי: את רמת הדחיסות האופטימאלית לכם. מצד אחד צריך לדחוס ולהדק. מצד שני, אין לדחוס יתר על המידה. במקביל, יש לשים לב שלא מעמיסים ודוחסים יותר מדי קנאביס בתא המילוי, כי זה עלול להפריע למעבר האדים מתא המילוי אל הפיה. במקרים חריגים, העמסת יתר עלולה לפגום בוופורייזר עצמו.
טיפ #4 – טמפרטורת הוופורייזר. טמפרטורה היא אחד הנושאים החשובים ביותר. צריך להגיע לטמפרטורה הנכונה בכל פעם שמאדים, ואין זה משנה אם אתם מאדים את הצמח או תמצית שלו. לא כל כך פשוט להגיע לטמפרטורה הנכונה. הכלל אומר שטמפרטורת האידוי האידיאלית נעה בין 180 ל – 210 מעלות. עם זאת, אני ממליץ להתנסות בטווח הזה ולמצוא את הטמפרטורה המתאימה לכם.
העניין הוא שטמפרטורה לבדה לא קובעת את איכות האידוי, גם הלחות והטקסטורה משפיעים, כפי שהבהרתי בסעיפים הקודמים. בנוסף, צרכני קנאביס יודעים שטמפרטורות שונות מביאות לאפקטים שונים; טמפרטורה נמוכה משאירה את המאדה צלול יותר ומתפקד בעוד שטמפרטורה גבוהה תוביל לאופוריה ורגיעה.